Information om Styrehuset og den udenlandske samling

Ved overgangen til den sidste hal er der indgang til styrehuset fra en gammel trawler. I dette styrehus er der udstillet en meget fornem samling af flaskeskibe, bl.a. et antal skibe monteret i små penicillinampuller.
I styrehuset findes centrets Sejlsimulator, hvor store som små kan være ’skipper for en dag’ og der er placeret et par monitorer, der viser arbejdet med undervandsarkæologi.

Over for styrhuset findes en model af hospitalsskibet Jutlandia, hvis histore fortælles via plancher.

Den sidste hal rummer et antal modeller af krigsskibe fra den 2. Verdenskrig, som supplerer udstillingen i Modelhallen. Blandt disse er modeller af den britiske slagkrydser HOOD, der blev sænket i 1941 i Danmarks Strædet af det tyske slagskib BISMARCK under dettes forsøg på at bryde ud i Atlanterhavet for at jagte allierede konvojer.
Ved siden af modellen af HOOD er udstillet en model af BISMARCK, der selv blev sænket en uge senere af den britiske flåde, da den forsøgte at nå til en fransk havn. Udstillingen rummer også en model af BISMARCKs søsterskib TIRPITZ, der under krigen udgjorde en betydelig trussel mod de allierede forsyningskonvojer til Nordrusland. TIRPITZ blev til sidst sænket i Nordnorge af det britiske luftvåben, Royal Air Force.

I udstillingen af modeller af krigsskibe fra 2. Verdenskrig indgår også et stort antal minimodeller af den japanske flådes skibe, bl.a. af de japanske hangarskibe, der indledte krigen mod USA med angrebet på den amerikanske base Pearl Harbour den 7. december 1941.

Effekter fra forskellige danske rederier er også repræsenteret i udstillingen i form af uniformer og porcelæn.