Pressemeddelelse
- 05/10/15

Pressemeddelelse
Fisker eller Pirat
– Fokus på den internationale indsats i Østafrika
 
Springeren – Maritimt Oplevelsescenter åbner mandag den 5. oktober 2015 særudstilling Fisker eller Pirat – Fokus på den internationale indsats i Østafrika i museets bådehal. 
Det er ikke nyt, at søfolk bliver angrebet af pirater. Sådan har det været i mange århundreder. De fleste forbinder pirater med de sørøvere, vi kender fra utallige film og bøger: et eventyrligt skib med farlige typer iklædt klap for øjet, træben og en flaske rom i den ene hånd.
I dag er det især pirater fra Somalia, der truer skibsfarten, men det er ikke som i ”Pirates of the Caribbean”. De somaliske pirater er almindelige unge afrikanske mænd, der ikke længer kan ernærer sig ved fiskeri alene, og derfor er tvunget til at sejle ud i deres små både med stiger og våben.
Siden 2008 har det danske søværn været med i den internationale kamp mod pirateri ud for Østafrika, med deltagelse af støtteskibene Absalon og Esbern Snare. Danmark har i alt deltaget 16 gange i den internationale mission mod pirateri. Den 10. september 2015 satte Absalon og besætning for 17 gang kurs mod Østafrika.
Springeren – Maritimt Oplevelsescenter giver et unik indblik i pirateri i udstillingen Fisker eller Pirat – Fokus på den internationale indsats i Østafrika. Udstillingen giver den besøgende en sjælden mulighed for at få et indblik i hvilke forhold pirater lever under, hvor den besøgende blandt andet kan opleve en af de beslaglagt piratbåde. Derudover giver Springeren – Maritimt Oplevelsescenter en enestående mulighed for at opleve en piratcelle og de effekter piraterne får udleveret når de kommer ombord på et af de danske støtteskibe.
Udstillingen slutter i uge 43
 
 
 

Tilbage til oversigten

 
 
Nyheder
05/10/15
19/11/20
Hvem siger at det kun er børn der skal have julekalendere?? Vi har her 2 rigtig lækre julekalendere, der er absolut forbudte for børn!!