Børnenes Univers

Sjove og aktive oplevelser – for hele familien
På Springeren elsker vi børn, og vi sætter en ære i at tilbyde et hav af lege og aktiviteter, der gør det til en både sjov og lærerig oplevelse for børnene – såvel som for resten af familien – at besøge os i Aalborg Vestby. Vi har oplevelser for alle aldre og oplevelser nok til 3 besøg. Længere nede på siden kan du læse mere om vores aktiviteter for hele familien…
 
Tag madkurven med

Når det er tid til spisepause, kan du og din familie sidde sammen og nyde den medbragte madkurv enten indendørs i udstillingen eller på det udendørs picnicområde, hvor vores gasgrill også altid står klar til fri afbenyttelse om sommeren. 


Plads til alle generationer på Springeren

Er der en baby i familien, kan du varme flasker og babymad i vores mikroovn. Barnevogn eller klapvogn kan uden problemer komme med rundt både indenfor og udenfor. Ja, selv hunden er meget velkommen, bare den er i snor. Og er der brug for det, er det muligt at låne en rollator (kan desværre ikke forhåndsreserveres).

Aktiviteter for børn hele året rundt

Hvis du vil finde ud af, om du er en ægte søulk eller måske mere bare en ussel landkrabbe, så er det på Springeren Maritimt Oplevelsescenter i Aalborg det sker.

Test dig selv med vores udfordrende aktiviteter:

minimarina

Aalborg Minimarina

I højsæsonen er det muligt – helt gratis- at sejle med vores flotte modelskibe. Skibene bliver fundet frem på udvalgte tidspunkter – dette er bl.a. afhængigt af vejret, men man kan se det i butikken. Skibene er bygget af modelbyggere tilknyttet centeret. Se mere her!

styrehus1

Sejlsimulator 

Hvor god er du til at navigere et skib?? Kan du komme gennem Limfjorden uden at kollidere med et andet skib eller støde på grund?

I vores helt egen sejlsimulator kan man forsøge sig som skipper. Her skal man tage højde for bl.a. vindstyrke- og retning og andre skibe

Teknologien er den samme som bruges på flere af de blå uddannelsesinstitutioner.

rope_03

En vaskeægte Søulk

Hvis du er en rigtig sej søulk, kan du gå på opdagelse indeni vores vaskeægte ubåd Springeren eller se motortorpedobåden Søbjørnen. Eller hvad med at lege kanonér med de store kanoner ude på vores store græsplæne?

søbjørnen

Computerspil

Spillet “Farligt Farvand” er placeret ved siden af dykkertankene. Det er et actionfyldt huskespil, hvor du skal nedskyde fjendtlige skibe med torpedoer. Hvilke skibe må sejle gennem farvandet??

Det kan du se på deres flag og navn. 

Familien

Lege- og tegnehjørne

I den sidste del af udstillingen er der borde med tuscher, farvekridt og tegnepapir. Her finder du også et legeområde med masser af klodser, hvor børnene kan hygge sig mens mor og far kigger på de over 600 modelskibe i vores samling. I ferietider vil der være specielle kreative aktiviteter. 

mooncars

Mooncars & Legeplads

Udenfor kan du virkelig få gang i benene og drøne rundt i vores mooncars. Vi har Danmarks største legeskib med masser af spændende aktiviteter: du kan klatre, kravle, rutsje og lege kaptajn.

Hvis du vil prøve at føle dig som en miniput, kan du tage et spil KÆMPE kryds-og-bolle, eller føle dig som en kæmpe når du går mellem husene i Aalborg Miniby. 

høns

Høns

Det meste af året har vi høns her på Springeren.

 I gamle dage havde man faktisk høns ombord på de lange skibssejladser.  

et fotografi af taljeblokken som befinder sig på pladsen

Taljeblokke

Både børn og voksne kan også hygge sig med at løfte om kap ved taljeblokkene. Fysikkens love er i spil, og du kan se hvilken forskel taljerne gør. Er du stærkere end din mor og far? 

Oplevelser 360 dage om året

På Springeren byder vi på aktive og lærerige oplevelser for børn hele året rundt. Se vores åbningstider.


Børnefødselsdag

Husk at du også kan holde din børnefødselsdag hos os. Se de forskellige fødselsdagsfester vi tilbyder, eller ring til os og få en snak om mulighederne.