Spiritus

Her finder I en oversigt over vores store udvalg af rom og andre spiritusser, som likører og gin. Udvalget består primært af A. H. Riise rom, men nederst på siden finder I et lille udvalg af andre slags rom samt gin.

 

 
A. H. Riise Royal Danish Navy Rum 40%
35 cl 249,- 70 cl 499,-

Genskabt efter den originale opskrift på “Royal Navy Rum” som Albert Heinrich Riis lavede og leverede til den danske flådes skibe, når de anløb de Dansk Vestindiske Øer.
Denne rom er blended af flere forskellige, op til 20 år forskellige romdestillater.
Det er en fantastisk rom med en ekstrem mørk, næsten sort farve med komplekse toner af kaffe, anis, brændt karamel, melasse, krydderier og cedertræ. Eftersmagen er lang, fed og sød. Royal Navy Rum er håndblended i små partier og er ikke koldfiltreret eller tilsat karamel.
 

  
A.H. Riise Royal Danish Navy Westindian Bitter 32%
50 cl 199,-

Dette er en klassisk dansk bitter, der før i tiden blev produceret på de danske apoteker, da de Vestindiske Øer tilhørte Danmark.
Denne bitter er fremstillet på basis af A.H. Riise XO Reserve Rom. Efterfølgende er der tilsat udtræk fra mere end 30 forskellige krydderier, hvoraf en del stammer fra de caribiske øer. Krydderierne er bl.a. kaffebønner, ensianrod, kakaobønner, kinabark, pomeransskal, kryddernellike, sandeltræ og vanilje.
Det er en unik bitter med en fyldig smag af rom, der er kombineret med en elegant, krydret og sødmefyldt eftersmag.
 
A. H. Riise Non Plus Ultra Very Rare Rum 42%
70 cl 799,-

Begrebet ”Non Plus Ultra” stammer fra Herkules’ søjler, der iflg. den romerske mytologi blev bygget nær Gibraltar strædet og markerede grænsen af den kendte verden. Søjlerne bar skriften ”Non Plus Ultra” (frit oversat: ”Intet efter dette”) som en advarsel til de søfarende om ikke at fortsætte sejladsen ud i det ukendte. Denne A.H. Riise rom lever op til sit navn ”Non Plus Ultra”  - intet efter dette. Den har en mørk maghogniagtig farve med en krydret bouquet og noter af melasse, egetræ, tobak og appelsin. Smagen er fyldig, lang og frugtagtig med toner af cedertræ, vanilje, karamel, sherry og appelsin, som nærmest fortsætter uendeligt og afsluttes med en elegant blød eftersmag.
En rom i absolut topklasse. 
A. H. Riise Family Reserve Solera 1838 42%
70 cl 550,-

Family Reserve Solera 1838 Rum er en ældre variant af den populære XO Reserve. Det er en af Riise’s fineste og mest eksklusive rom med en gennemsnitslader på 25 år.
Der tappes kun 3.000 flasker om året af denne unikke rom, der er udvalgt fra de bedste fade.
Family Reserve Solera har en dyb mahogniagtig farve med en delikat bouquet af orange, melasse og eksotiske frugter.Smagen er kraftfuld og meget fyldig med toner af orange, puddersukker og tobak afsluttet med en krydret cremet lang sødmefuld eftersmag. En både magtfuld og delikat rom til den søde side med stor finesse.
Oprindelig var denne rom kun forbeholdt Riise familien og blev derfor ikke solgt til offentligheden.
 
A. H. Riise X.O. Reserve Rum 40%
35 cl 249,- 70 cl 499,-


Denne rom er håndblended af flere forskellige romdestillater, som er op til 20 år gamle, og har en mørk mahogniagtig farve. I smagen er denne rom i absolut særklasse med sin dybe, frugtagtige og fyldige smag med komplekse nuancer af orange, mango, papaya og vanilje, afsluttende med en fløjlsagtig, blød og delikat eftersmag.
 
A. H. Riise 1888 Copenhagen Gold Medal Rum 40%
70 cl 499,-

Denne nye aftapning er en hyldest til København,der i 1888 var vært for den store Nordiske Industri-Landbrugs & Kunst udstilling. A.H. Riise deltog med sin rom og blev belønnet med en guldmedalje for ypperligt produkt. Det er denne hæder, der hyldes med lanceringen denne specielle rom.
Smagen er absolut i særklasse med sin dybe frugtagtige og fyldige smag med komplekse nuancer af orange, mango, papaja og vanille afsluttende med en fløjlsagtig og delikat eftersmag. 
 
A. H. Riise X.O. Reserve Christmas Rum 40%
70 cl 499,-

Denne rom er en udsøgt julerom fra Vestindien. Den er håndblended ad flere forskellige romdestillater, som er op til 20 år gamle, or har en flot mørk mahogniagtig farve.
Udgangspunktet for denne julerom er A.H. Riise X.O. Reserve, som har fået en yderligere fad-finish lagring på gamle P.X. Sherry fade.
Dette giver en fyldig og kraftfuld rom med toner af julens krydderier, så som nellike, kanel og orange, afsluttende med en fløjlsagtig blød og delikat sødmefuld eftersmag.


 
A. H. Riise Rum Cream Liqueur 17%
70 cl 199,-

Rum Cream Liqueur er en lækker likør baseret på A.H. Riises X.O Rom, blandet med frisk fløde, vanille, karamel, kakao og rørsukker. Smagen er fyldig og cremet med noter af vanille og appelsin. En perfekt ledsager til desserten eller til kaffen.


 
A. H. Riise Caramel Cream Liqueur 17%
70 cl 199,-

Caramel Cream Liqueur er en lækker cremet likør, baseret på A.H. Riises X.O Rom, frisk fløde samt karamel med et lille pift af havsalt. En perfekt ledsager til søde desserter eller til kaffen.