Legeplads

Aalborgs bedste legeplads. Måske.

I hvert fald har vi masser af fede aktiviteter for børn og barnlige sjæle på vores store udeområde, der inviterer til mange timers leg, udforskning og hygge for hele familien.

Her finder du bl.a. Danmarks største legeskib, hvor du har mulighed for at lege kaptajn eller pirat og styre skibet sikkert i havn.

På legepladsen er der desuden over 20 forskellige aktiviteter, bl.a rutsjebane, klatretov og gangbro, og lige ved siden af har vi en stor fuglerede-gynge. Der er masser af muligheder for at give den gas og få det til at kilde i maven.

Børnene kan også virkelig få gang i benene og drøne rundt i vores mooncars.

Vi har også en klatre-legeplads med sandkasse, gynge og en lille rutsjebane. I vores store sandkasse er der masser af legetøj og plads til en masse sandslotte og sandkager.

Og så kan I passende nyde madpakkerne ved de borde og bænke, som er placeret rundt om. De kan også bruges af de voksne til at hvile benene, mens børnene boltrer sig.

Hvis du vil prøve at føle dig som en miniput, kan du tage et spil på en af vores to KÆMPE kryds og bolle-baner.

Eller du kan føle dig som en kæmpe, når du går mellem husene i Aalborg Miniby, som er en gengivelse af aalborgensiske huse fra 1870 i størrelsesforholdet 1:10.

Der er også plads til leg på kapsejleren Djursland 55, at løfte om kap ved taljeblokkene, eller du kan forsøge dig som kanonskytte med de to luftmålskanoner på græsplænen.

På vores udendørs legeområde må man gerne kigge med fingrene – faktisk er vi ret overbeviste om, at det giver den allerbedste oplevelse at gå på opdagelse med alle sanserne.

Aktiviteter for børn hele året rundt

Hvis du vil finde ud af, om du er en ægte søulk eller måske mere bare en ussel landkrabbe, så er det på Springeren Maritimt Oplevelsescenter i Aalborg det sker.

Test dig selv med vores udfordrende aktiviteter:

minimarina

Aalborg Minimarina

I højsæsonen er det muligt – helt gratis- at sejle med vores flotte modelskibe. Skibene bliver fundet frem på udvalgte tidspunkter – dette er bl.a. afhængigt af vejret, men man kan se det i butikken. Skibene er bygget af modelbyggere tilknyttet centeret. Se mere her!

styrehus1

Sejlsimulator 

Hvor god er du til at navigere et skib?? Kan du komme gennem Limfjorden uden at kollidere med et andet skib eller støde på grund?

I vores helt egen sejlsimulator kan man forsøge sig som skipper. Her skal man tage højde for bl.a. vindstyrke- og retning og andre skibe

Teknologien er den samme som bruges på flere af de blå uddannelsesinstitutioner.

et fotografi af taljeblokken som befinder sig på pladsen

Taljeblokke

Både børn og voksne kan også hygge sig med at løfte om kap ved taljeblokkene. Fysikkens love er i spil, og du kan se hvilken forskel taljerne gør. Er du stærkere end din mor og far? 

rope_03

En vaskeægte Søulk

Hvis du er en rigtig sej søulk, kan du gå på opdagelse indeni vores vaskeægte ubåd Springeren eller se motortorpedobåden Søbjørnen. Eller hvad med at lege kanonér med de store kanoner ude på vores store græsplæne?

søbjørnen

Computerspil

Spillet “Farligt Farvand” er placeret ved siden af dykkertankene. Det er et actionfyldt huskespil, hvor du skal nedskyde fjendtlige skibe med torpedoer. Hvilke skibe må sejle gennem farvandet??

Det kan du se på deres flag og navn. 

Familien

Lege- og tegnehjørne

I den sidste del af udstillingen er der borde med tuscher, farvekridt og tegnepapir. Her finder du også et legeområde med masser af klodser, hvor børnene kan hygge sig mens mor og far kigger på de over 600 modelskibe i vores samling. I ferietider vil der være specielle kreative aktiviteter. 

mooncars

Mooncars & Legeplads

Udenfor kan du virkelig få gang i benene og drøne rundt i vores mooncars. Vi har Danmarks største legeskib med masser af spændende aktiviteter: du kan klatre, kravle, rutsje og lege kaptajn.

Hvis du vil prøve at føle dig som en miniput, kan du tage et spil KÆMPE kryds-og-bolle, eller føle dig som en kæmpe når du går mellem husene i Aalborg Miniby. 

høns

Høns

Det meste af året har vi høns her på Springeren.

 I gamle dage havde man faktisk høns ombord på de lange skibssejladser.  

Oplevelser 360 dage om året

På Springeren byder vi på aktive og lærerige oplevelser for børn hele året rundt. Se vores åbningstider.


Børnefødselsdag

Husk at du også kan holde din børnefødselsdag hos os. Se de forskellige fødselsdagsfester vi tilbyder, eller ring til os og få en snak om mulighederne.