SØBJØRNEN

/planlaeg-dit-besoeg/360-virtuel-tur
 
SØBJØRNEN er en gasturbine-torpedobåden (GTB) og blev bygget i 1964. Den var den tredje af i alt seks GTB’er af den såkaldte SØLØVEN-klassen. Dengang var klassen meget unik, fordi GTB’erne var blandt de første både bygget med gasturbiner. Disse var forløberen til de større og mere moderne motortorpedobåde (MTB’ere) af ”Willemoes”-klassen. Vi har en model af en MTB i en af vore udstillingshaller!

SØBJØRNEN blev udstyret med 3 Rolls Royce Proteus gasturbiner på 12.600 HK – en topfart på over 50 knob og en aktionsradius på 300 sømil. Ved lavere fart fx på 10 knob blev fremdriften overtaget af de to General Motor dieselmotorer, hver på 200 HK.

Som en del af den danske flåde efter 2. Verdenskrigen var SØLØVEN bevæbnet med 4 torpedoer, der var over 6,5 meter lange, og 2 gange 40mm Bofors kanoner eller i stedet 2 torpedoer, en 40 mm kanon og et antal miner.

Træd endelig inden for i SØBJØRNEN

/planlaeg-dit-besoeg/360-virtuel-turSe bådens operationsrum med radar-skærm, plotterbord, forskelligt navigationsudstyr og kommunikations-midler. Du kan se maskinkontrolpanelet i agterkanten af operationsrummets styrbords side. Indtil SØBJØRNEN udgik af flåden i 1989 og overdraget til SPRINGEREN – Maritimt Oplevelsescenter  havde den en besætning der talte 27 mand, herunder 5 officerer og befalingsmænd samt 22 menige.

Det er ikke muligt, at komme ned i Søbjørnen.


Mere information om Søbjørn her
 
Nyheder
19/11/20
Hvem siger at det kun er børn der skal have julekalendere?? Vi har her 2 rigtig lækre julekalendere, der er absolut forbudte for børn!!
19/11/20
Super lækker gaveæske med 70 cl. rom + 2 flotte rom-glas. 3 udgaver: navy - christmas- ambre d'Or